Aktuellt

Hjälplinjen – Kostnadsfri psykologisk hjälp

Ring 020-22 00 60

Hjälplinjen – Kostnadsfri psykologisk hjälp

Alla människor går igenom kriser någon gång i livet. En kris innebär att ställas inför en situation som upplevs svår att hantera.

Det kan handla om dig själv eller någon som står dig nära. Många gånger tar man sig igenom krisen på egen hand eller med stöd av närstående men ibland är det lättare att prata med en utomstående.
Hjälplinjens telefonjour erbjuder psykologisk hjälp till människor i kris. Den som ringer erbjuds ett första stödsamtal, men ingen behandling eller upprepad kontakt. I ett samtal kan du få hjälp med att sortera tankar och känslor. Du kan även få råd om hur du kan söka dig vidare för att få rätt hjälp. Dem som svarar är socionomer, psykologer och psykiatrisjuksköterskor med erfarenhet av att stödja människor i kris.
Samtalet till Nationella hjälplinjen är kostnadsfritt och syns inte på din telefonräkning. Både du som ringer till Hjälplinjen och den som svarar är helt anonyma.
Behöver du få ett snabbt svar om var du ska vända dig inom vården ska du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177. Om du behöver akut hjälp, ring 112.

Ställ en anonym fråga via 1177 Vårdguidens frågetjänst
Ibland kan det kännas lättare att skriva än att prata med någon. Via 1177 Vårdguidens frågetjänst kan du ställa anonyma frågor. Du får svar av psykologer och socionomer. Det och bra länkar finns på 1177, Hallands hemsida. 

Ursprungstext: Anna Mannberg, 1177 Vårdguidentjänst (lätt redigerad)
 

Datum: 2016-03-21 publicerad av Mona-Lisa Ericsson

Aktuellt

IST Halmstad/Hylte söker handledare till Heja!

Är du intresserad och har erfarenhet av att arbeta med förrehabilitering till arbetslivsinriktad rehabilitering med fokus på hälsofrämjande insatser och samverkan? Då är du välkommen att söka följande uppdrag, se information nedan. Läs mer

Samordningsförbundet i Halland lanserar Baeskeftigelse Indikator Projektet(BIP)-progressionskort i Sverige

I vårt utvecklingsarbete med våra Individsamverkansteam har styrelsen beslutat att vi ska översätta och införa BIP progressionskort utvecklat och beforskat av Vaeksthusets forskningscenter i Köpenhamn med goda resultat. Läs mer

Behandling av personuppgifter

Här kan du läsa om hur förbundet behandlar dina personuppgifter, i enlighet med den nya dataskydds-lagstiftningen. Läs mer

Nyhetsbrevet ”Innanförskapet” med glädje och insikter

Vårt nya nyhetsbrev ”Innanförskapet” har precis skickats ut till alla befintliga prenumeranter från vårt tidigare utskick. Nyhetsbrevet blir vår kanal direkt in till alla er ute på enheter som arbetar för vår sociala värdfärd på ett eller annat sätt och som är intresserade av samverkan. Läs mer

Handbok - våld i nära relationer

Innehåller vägledning för utveckling av handlingsplaner och rutiner. Läs mer

Kalendarium

Tema: Styrelsemöte
Plats:
Samordningsförbundet i Halland
Tema: Verksamhetsplaneringskonferens Lunch till lunch
Plats:
Lokal meddelas senare.
Tema: Verksamhetsplaneringskonferens Lunch till lunch
Plats:
Lokal meddelas senare.