DEPÅ - påfyllning i pausen

Samordningsförbundet startar upp en föreläsningsserie för våra deltagare runt om i länet!

I depån laddar man energi, får nya krafter och påfyllning så att man kan samla kraft till dess man kör ut på banan igen.

De som vill är välkomna till en väl tilltagen lokal i varje kommun för att ta del av föreläsningarna på storbildsskärm. Lokalen möjliggör att vi mötas på ett säkert sätt.
De deltagare som vill delta i föreläsningarna på distans kommer att få en inbjudan via Teams.

Samordningsförbundet i Halland samarbetar med Arbetslivsresurs under dessa 10 inledande tillfällen.

Följande datum och teman gäller och vi startar alltid kl.10.00.
15 maj Uppstart- Intro hälsa + fysisk aktivitet
20 maj Sätta mål
26 maj Sömn
28 maj Ökad självkännedom- mina egna styrkor och resurser
1 juni Stresshantering
5 juni Olika vägar till arbete, hitta jobben – Nätverk
10 juni Kost och bra matvanor
11 juni Ansökningshandlingar (CV och personligt brev)
16 juni Motivation och eget ansvar
18 juni Avslut- Personlig presentation/kommunikation/intervju

Samordningsförbundet i Halland förlänger DEPÅ - påfyllning i pausen under hela juni månad. I de tre föreläsningarna samarbetar vi med Jonas Svensson, Twoact.

Följande datum och teman gäller under vecka 26 och 27 och vi startar alltid kl.10.00:
 

23 juni kl.10-11 Man blir som man umgås - Hur påverkas vi av skärmtid egentligen?

Det pratas mycket om skärmtid, på ena sidan står det experter som säger att det inte är något som påverkar oss negativt alls och på andra sidan forskare som visar på motsatsen.  Under denna föreläsning får ni grotta ner er lite i orsak och verkan kring hur vi och våra relationer påverkas av sociala medier och skärmtid samt tar upp frågor kring om man kan påverkas för mycket av sociala medier, har konflikter hemma kring skärmtid eller har en oro för hur det påverkar dig.

25 juni kl.10-11 Livet online - Vilka risker och delar av internet kan vara bra att ha koll på?

I denna föreläsning får du under en knapp timme ta del av de senaste trenderna på sociala medier, influencers, spel, internetdroger, spel om pengar samt vilka risker och platser som våra barn och unga utsätts för om hot och sexuell utpressning. Vi spenderar allt mer tid online, denna föreläsning ger en djupare kunskap om vad som finns på nätet och hur det påverkar oss.

30 juni kl.10-11 Livet IRL - Livets jäkligheter och varför har jag alltid motvind?

Jonas Svensson har haft 200 människor i terapi och parterapi. I denna föreläsning tar han oss igenom de vanligaste rädslorna, beteendena och riskerna som han är van att möta hos människor och par när de sökt hjälp. Alla kommer uppleva jobbigare perioder i livet, hur vi tänker och agerar under dessa perioder gör skillnad i hur lång tid det tar innan vi tar oss igenom dem. Inte helt ovanligt gör vi saker som vi vet inte är bra för oss, men vi gör det för att må bättre i en värld med motgångar. Frågan är om vårt beteende gör saker och ting värre ibland? 

Varmt välkomna att delta på vilket sätt du vill!


Samordningsförbundet i Halland

Samordningsförbundet i Halland är skapat för att underlätta för alla som jobbar med människor med behov av stöd som är utöver vad en enskild myndighet kan erbjuda. Hemsidan är en gemensam plattform för samverkan över myndighetsgränserna. Du hittar exempelvis tidigare projekt, forskning att inspireras av, nya metoder som tagit fram nationellt eller här i Halland. 
Känner du att något saknas eller har idéer på projekt hör du av dig till antingen oss eller den som är samordningsansvarig på din arbetsplats. Alla som jobbar med människor i brydsamma lägen i livet gör en fantastisk insats. Vi finns hängivet till er tjänst för att hjälpa våra medmänniskor här i Halland. Tillsammans skapar vi förutsättningar för lyckade samordnade insatser. 

Broschyr Samordningsförbundet i Halland 2017
 

VILL DU HÅLLA DIG UPPDATERAD?

Vårt nyhetsbrev ”Innanförskapet” ger dig aktuell information om vad som händer i Halland inom samordning. Vi kommer att berätta om kommande, pågående och avslutade insatser och projekt. När vi anordnar utbildningar, föreläsningar och seminarium förannonseras dem i nyhetsbrevet. Tryck på den röda knappen till vänster och fyll i din mejladress. 

Aktuellt

IST Halmstad/Hylte söker handledare till Heja!

Är du intresserad och har erfarenhet av att arbeta med förrehabilitering till arbetslivsinriktad rehabilitering med fokus på hälsofrämjande insatser och samverkan? Då är du välkommen att söka följande uppdrag, se information nedan. Läs mer

Samordningsförbundet i Halland lanserar Baeskeftigelse Indikator Projektet(BIP)-progressionskort i Sverige

I vårt utvecklingsarbete med våra Individsamverkansteam har styrelsen beslutat att vi ska översätta och införa BIP progressionskort utvecklat och beforskat av Vaeksthusets forskningscenter i Köpenhamn med goda resultat. Läs mer

Behandling av personuppgifter

Här kan du läsa om hur förbundet behandlar dina personuppgifter, i enlighet med den nya dataskydds-lagstiftningen. Läs mer

Nyhetsbrevet ”Innanförskapet” med glädje och insikter

Vårt nya nyhetsbrev ”Innanförskapet” har precis skickats ut till alla befintliga prenumeranter från vårt tidigare utskick. Nyhetsbrevet blir vår kanal direkt in till alla er ute på enheter som arbetar för vår sociala värdfärd på ett eller annat sätt och som är intresserade av samverkan. Läs mer

Handbok - våld i nära relationer

Innehåller vägledning för utveckling av handlingsplaner och rutiner. Läs mer

Kalendarium

Tema: Styrelsemöte
Plats:
Digitalt möte via Skype
Tema: Beredningsgrupp
Plats:
Samordningsförbundet i Halland
Tema: Styrelsemöte
Plats:
Varberg Lokal meddelas senare